Wat is sportreflexologie?

Sportreflexologie

 

  • Is sportreflexologie pure reflexologie?

Gedeeltelijk, de mosterd wordt wel degelijk bij de voeten gehaald echter vaak eerder als bevestiging en niet uitsluitend als oplossing.

  • Is sportreflexologie vergelijkbaar met sportmassage?

Gedeeltelijk door het bewerken en losmaken van de voeten, enkels en onderbenen. Het is eerder een combinatie van de twee.

  • Is sportreflexologie vergelijkbaar met triggerpointmassage?

Gedeeltelijk omdat voor de voeten, enkel en onderbenen en hogerop voor de lage rug en de schouders een deel van de protocols draait rond het wegnemen van blokkades vergelijkbaar met triggerpoints.

 

Sportreflexologie kan je zien als een praktische leidraad voor vaak voorkomende blessures van de voeten, enkel, onderbenen, lage rug en nek die zijn oorsprong vindt in de handelingen van een reflexoloog. Een van de grondleggers van de reflexologie, Dwight C. Buyers, beschrijft in zijn boek – Voetreflexologie, een werkboek – een protocol voor het verbeteren van hielspoor. Dit protocol heeft mij op weg gezet om onze manier van werken en manipuleren zeer gericht te gaan bekijken. Handelingen waarmee we de voeten opwarmen heb ik zeer specifiek gaan gebruiken om te zien wat de effecten zijn op voetongemakken, pijnzones probeerde ik in relatie te brengen met reflexzones en observeerde of er verbetering optrad wanneer ik werkte op een systeem en niet enkel rond de pijnlijke plek, vanuit de pijnzone probeer ik een patroon te herkennen, … Zo is stilaan een techniek ontstaan die qua input en handelingen breder gaat dan reflexologie maar waarbij de mosterd zeer sterk gehaald wordt bij de traditionele reflexologie waarmee het allemaal gestart is.

 

Sportreflexologie draait rond:

 

  • Pijnzones
  • Reflexzones
  • Triggerpoints
  • Weefselblokkades ( fascia)

Leave a Reply